Huizenprijzen in Overijssel blijven stijgen, Raalte koploper

De woningprijzen in Overijssel blijven stijgen. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. In de omgeving van Raalte is de prijs van een woning in het eerste kwartaal van 2019 gemiddeld 11,6 procent hoger dan in het laatste kwartaal van 2017. Daarmee is Raalte koploper in onze provincie.

Ook in de Kop van Overijssel (10,6 procent) en Hardenberg (9,8 procent) was er sprake van een flinke prijsstijging. In Zwolle groeide de huizenprijs relatief gezien het minst (6,1 procent).

Tekst gaat verder onder graphic:

Huizenverkopen

Het aantal huizenverkopen groeide in dezelfde periode het meest in de regio Hengelo/Enschede: 10,9 procent. In de regio Hardenberg is de stijging 4,8 procent. In de andere Overijsselse regio's dalen de huizenverkopen juist. De daling is het hardst in de regio Zwolle, waar het aantal verkopen in dezelfde periode met 10 procent kelderde.

Tekst gaat verder onder de graphic:

Duurste woningen in Hardenberg

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de regio Hengelo/Enschede bedraagt nu 239.000 euro. De huizenprijzen zijn het hoogst in Hardenberg, met een gemiddelde prijs van 274.000 euro.

Tekst gaat verder onder de graphic:

Schaarste

Dat de gemiddelde prijs voor een huis in Hardenberg het hoogst in Overijssel is, komt mede door de schaarste. In het eerste kwartaal werden er 204 woningen verkocht. De meeste huizen werden verkocht in de regio Hengelo/Enschede: 659.

Tekst gaat verder onder graphic:

Duurste woonoppervlak

De duurste woonoppervlakte is te vinden in Zwolle en omgeving. De prijs voor een vierkante meter bedraagt 2.246 euro. Dat is bijna 500 euro meer dan in de regio Almelo/Tubbergen: 1.799 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Overijssel Woningmarkt NVM Nieuws
Deel dit artikel: