Heracles begint 'innovatieplatform' voor regionaal bedrijfsleven

Heracles, het ROC van Twente, Hogeschool Saxion en een aantal grote bedrijven zijn samen een 'innovatieplatform' begonnen dat vanuit het Heracles stadion gaat werken. Doel is om door projecten studenten in contact te brengen met bedrijfsleven zodat ze sneller kiezen om in deze regio te blijven.

Het is een groot probleem voor de regio; een groot deel van de goed opgeleide studenten verlaat de regio. De oorzaak ligt voor een deel in de onbekendheid met het regionale bedrijfsleven. Daar wil het 'innovatieplatform' - onder regie van Heracles - verandering in brengen. 

Projecten voor studenten

Projectleider is Ivar Hageman, docent bedrijfseconomie en bestuurskunde aan Hogeschool Saxion, hij ziet veel kansen voor zowel bedrijfsleven als studenten. "Bedrijven als Benchmark, ETC en VDL hebben heel vaak projecten waar ze studenten op willen zetten van het ROC of Saxion."

Daarnaast is het voor de studenten ook interessant meent Hageman. "Die krijgen hiermee zicht op welke bedrijven er in onze regio zijn en wat hun kansen daarin zijn."

Waarom Heracles

Heracles wil volgens Hageman hiermee meer bieden dan "eens in de twee weken een thuiswedstrijd". De club speelt de faciliterende rol in het geheel en biedt ruimtes om te werken, Hageman daarover: "We laten de projecten hier uitvoeren, is een mooie inspirerende omgeving, en daarmee is de club de schakel tussen onderwijs en bedrijfsleven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: