Bijna 600 meldingen van gevaarlijke verkeerssituaties in Overijssel

Al bijna 600 punten in Overijssel zijn aangewezen als gevaarlijk op ons Meldpunt Onveilig Verkeer dat afgelopen maandag werd gelanceerd. Nog eens 700 mensen brachten hun stem uit op de gevaarlijke verkeerssituaties die gemeld zijn.

Eén van de gemelde situaties waar vaak op gestemd wordt is een kruispunt in Gramsbergen. Volgens melders is het voor fietsers vanaf de Hoge Esch en vanuit het park gevaarlijk om de Oostermaat over te steken. "Fietsers hebben daar voorrang. Veel (vracht)auto's rijden zonder te stoppen of kijken rechtdoor", schrijft een melder. 

Ook op de kruising Oostweg met de Schukkinkweg in Enschede is meerdere keren gestemd. Volgens de melder maken weggebruikers daar de situatie onveilig, vanaf de Oostweg is het namelijk op die kruising verboden om af te slaan naar de Schukkinkweg. "Afslaan mag en kan daar niet. Zet er camera's neer en deel bekeuringen uit. Probleem opgelost", laat de melder weten. 

Voeg jouw punt toe 

Tot en met 22 april kun je onveilige locaties toevoegen aan de kaart en op de andere gevaarlijke situaties stemmen. Begin mei maken we bekend wat volgens jullie het gevaarlijkste verkeerspunt in de de regio is. 

Op onderstaand kaartje kun je de gevaarlijke situatie melden, klik op voeg punt toe en klik vervolgens op de kaart waar het gevaarlijke punt is. Voeg je een punt toe via de app? Gebruik dan twee vingers om op de kaart te navigeren. Is jouw gevaarlijke punt al door iemand anders gemeld? Dan kun je ook stemmen op deze reactie, klik op het icoontje en klik vervolgens op 'stem op deze reactie'. 

Lukt het niet een punt toe te voegen? Klik dan hier

Let op: om spam te voorkomen kun je niet meer dan één melding per minuut doen. Anders krijg je een foutmelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: