nieuws

Keolis na mishandeling Borne: "Los problemen met zwartrijdende asielzoekers op"

Aanhouding na mishandeling boa
Aanhouding na mishandeling boa © eigen foto
Agressie in treinen van Keolis wordt te vaak veroorzaakt door zwartrijdende asielzoekers. Directeur Emile Broersma van Keolis is het zat. Hij reageert na de mishandeling van een van zijn medewerkers afgelopen maandag in Borne. 
De medewerker is boa en werd mishandeld op het station. Hij heeft een 20-jarige man uit het Groningse Westerwolde, de gemeente waar het asielzoekerscentrum Ter Apel is gevestigd, aangehouden omdat die geen treinkaartje én geen identiteitsbewijs kon laten zien.
De medewerker van Keolis raakte zo ernstig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest.

'Agressief'

Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, legt Broersma uit: "Asielzoekers kopen bijna nooit een kaartje. Vervolgens worden ze aangesproken in een taal die ze niet begrijpen. In veel gevallen worden ze dan agressief. Dat is echt een probleem."
Broersma ziet de problemen vooral op de treinverbinding vlak bij asielzoekerscentra, zoals in Azelo of Ter Apel. Hij vindt dat er een oplossing moet komen en roept de politiek op om stelling te nemen.

'Koop gewoon kaartjes'

Zelf weet hij wel wat een oplossing zou zijn: "Koop als asielzoekerscentra gewoon kaartjes en geef die aan de mensen, daarmee voorkom je heel veel."
Keolis zegt stapels onbetaalde boetes te hebben van asielzoekers. "Maar dat is niet het ergste, ik heb vooral te maken met mijn medewerkers die tegen die agressie oplopen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.