Wapenbewaarder Goliath-bende accepteert straf niet en gaat in hoger beroep

De Hengeloër die zware wapens bewaarde voor de zogenoemde Goliath-bende gaat in hoger beroep. Enkele weken geleden werd hij conform de eis van justitie veroordeeld tot twee jaar cel.

De Hengeloër had in een kamer van een huis aan de Moderatohof in zijn woonplaats automatische wapens en granaten opgeslagen. De wapens konden worden gebruikt als granaatwerpers. 


De Goliath-bende handelde volgens justitie op grote schaal in drugs via het dark web. Een groot deel van de groep is inmiddels opgepakt of in beeld bij de politie. Ook zou de bende een 'sterke arm' hebben, die onder meer liquidatiepogingen heeft uitgevoerd. Een van de daarbij gebruikte wapens is gevonden bij de Hengeloër. 

Geript
De man zegt bij de bende betrokken te zijn geraakt, omdat hij een van de kopstukken kende uit de sportschool. Daar zou hij een lening van 500 euro bij hebben afgesloten. In ruil daarvoor zou de Hengeloër een drugspand faciliteren.

Omdat de drugs uit dat pand geript werden, werd hij verantwoordelijk gesteld voor het verlies van 10.000 euro omzet en moest daarom andere klusjes voor de bende doen.

IronChat

Zo moest hij dus de wapens bewaren die eind vorig jaar gevonden werden. Ook was hij koerier en moest hij auto's 'onder zich houden'. Hij kreeg zijn opdrachten via een crypto-telefoon, met daarop het programma IronChat.

De politie wist mee te lezen met berichten die via dat programma werden verstuurd, waardoor de wapenopslag in beeld kwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Goliath-bende Regio Hengelo Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: