nieuws

Betrokkenen drugsboerderij zoeken het hogerop

Het vijftal dat onlangs werd bestraft voor betrokkenheid bij een drugsboerderij in Voorst laat het er niet bij zitten. Alle veroordeelden, onder wie uit Deventer, leggen hun zaak voor aan hogere rechters. 
Voor het runnen van het drugslab op de boerderij aan de Gravenstraat zijn twee Deventenaren veroordeeld tot vier en vijf jaar cel. In het drugslab werd de drug speed gemaakt.
Ook stonden er ghb en mdma, de grondstof voor xtc, opgeslagen. Degene die vijf jaar heeft gekregen, had ook nog dertig liter amfetamine-olie en een pistool in huis.

Criminele winst

Hun kompaan uit Twello, die zorgde voor de aan- en afvoer van spullen, werd veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf. Alle drie moeten van de rechtbank ook ruim 18.000 euro aan criminele winst terugbetalen.
De bewoners van de boerderij zijn ook veroordeeld. Maar niet alleen voor betrokkenheid bij het amfetamine-lab. Op hun boerderij werd in de voorgaande jaren tot tweemaal toe een hennepkwekerij ontdekt.

125.000 euro

De man, een oud-speler van Go Ahead Eagles, is tot twee jaar cel veroordeeld. De vrouw heeft een jaar voorwaardelijke celstraf gekregen en een werkstraf van 240 uur. 
Met de celstraffen is de kous voor het echtpaar nog niet af. Ze moeten ook ruim 125.000 euro aan winst terugbetalen die ze hebben ontvangen voor de hennepkwekerijen en het drugslab.
Wanneer het hoger beroep gaat dienen is nog niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.