Groenste straat van Overijssel

Dit zijn de groenste straten van Overijssel

De winnaars van de Groenste Straat van Overijssel
De winnaars van de Groenste Straat van Overijssel © Provincie Overijssel
De Hoek Oude Haaksbergerweg in Goor, Westerhof in Dalfsen en de Stationsstraat in Raalte zijn de winnaars van de wedstrijd 'Groenste Straat van Overijssel'. De straten hebben 20.000 euro gewonnen om in groen te investeren. De Stationsstraat kreeg 5.000 euro extra, omdat zij alle onderdelen het best had verwerkt.
De drie onderdelen die de jury beoordeelde, waren: kindvriendelijk, klimaatbestendig en biodiversiteit. De straten konden een ontwerp insturen om het gebied te vergroenen. De geldprijzen zijn een bijdrage om die plannen uit te voeren.

Categoriewinnaars

De prijs van meest kindvriendelijke plan ging naar de Hoek Oude Haaksbergerweg, Westerhof won in de categorie biodiversiteit en de Stationsstraat is de groenste klimaatbestendige straat. De winnaars werden gekozen door een vakjury en een publieksjury van alle deelnemende straten via het songfestivalsysteem.
"Geweldig om te zien hoeveel inwoners van Overijssel met zoveel passie hun directe omgeving groener willen maken", vertelt gedeputeerde Hester Maij. "Zo brengen we de natuur pas echt dicht bij mensen. En alle deelnemende straten hebben laten zien dat dat werkt."

32 deelnemers

In totaal deden 32 straten mee aan de wedstrijd. Daarvan werden er veertien uitgeloot, zij gingen daarna aan de slag met hun voorstel waarbij ze begeleiding kregen van deskundigen op het gebied van een groene bebouwde omgeving.
Een vakjury koos in maart de negen finalisten, drie in elke categorie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.