nieuws

Kamerleden in Giethoorn om overlast toerisme tegen te gaan

Chinese toeristen in Giethoorn
Chinese toeristen in Giethoorn © RTV Oost / Teun van der Velden
De gemeente Steenwijkerland probeert vanmiddag opnieuw Tweede Kamerleden ervan te overtuigen geld vrij te maken om de enorme stroom toeristen die jaarlijks naar het gebied komt, in goede banen te leiden.
"Verwacht wordt dat het aantal internationale toeristen richting 2030 met 50% toeneemt. Dit vraagt om een andere aanpak dan de afgelopen jaren", schrijft de gemeente.
Zo moeten er bij Giethoorn en Ossenzijl transferia komen, van waaruit de toeristen verder het natuurgebied Weerribben-Wieden in kunnen trekken en moet er een software-programma komen dat in kaart brengt hoe toeristen zich verplaatsen.

Investeren

De gemeente en de provincie Overijssel hebben besloten samen voor twaalf miljoen euro te gaan investeren in deze lokale aanpak. Eerder heeft de gemeente het Rijk al verzocht hieraan financieel bij te dragen. Dit verzoek werd toen afgewezen.
Tijdens het bezoek hoopt de gemeente Steenwijkerland de Kamerleden er vanmiddag alsnog van te overtuigen dat Rijksgeld nodig is om de plannen te kunnen realiseren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.