Vechtdal

Grand Prix Vechtdal met karts trekt veel bekijks in Ommen

Aan de rand van het centrum van Ommen lag vanmiddag een circuitje, waarop met karts voor het eerst de Grand Prix Vechtdal werd gehouden. Het is een initiatief van de Junior Kamer Vechtdal.
"We hebben ongeveer een half jaar aan de voorbereiding gedaan", zegt voorzitter Gerrit-Jan Hagedoorn van de organisatie. "Het leek ons gewoon leuk eens wat anders te doen. En in korte tijd hadden zich 32 teams aangemeld."

Wensstichting

De opbrengst van het evenement gaat naar de Wensstichting Vechtdal. Dat is een stichting die de Junior Kamer heeft opgericht om wensen te vervullen van organisaties uit de regio. Dat gebeurt niet door het geven van geld, maar door het beschikbaar stellen van materialen.
Een van de deelnemende teams was Team Toppers, samengesteld uit trouwfotografen uit het hele land. "We zien elkaar wel eens, maar werken volkomen onafhankelijk van elkaar", zegt Maureen van Dijk, de captain van het team.

'Het gaat om de gezelligheid'

"Ik heb vier mannen gevonden die mee willen doen. Zelf rij ik niet in de kart, maar ik zorg wel dat alles gaat zoals het moet gaan voor mijn team. Maar het gaat toch vooral om de gezelligheid."
Albert Weterings is de oudste van Team Toppers en moet ook het verst rijden om in Ommen te komen. "Ik woon vlak bij de Belgische grens, maar heb de ritten er graag voor over. En ik heb vroeger veel gekart. Gewoon leuk, zo'n dag", zegt Albert, die als een van de weinigen zijn eigen helm heeft meegenomen.

Grote wisselbeker

De eerste uren mogen de deelnemers nog trainingsrondjes rijden. Om te wennen aan de kleine voertuigen. Daarna gaat het om de grote wisselbeker. En dat het leuk is, blijkt wel uit de publieke belangstelling langs de kant van het circuit.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.