Marino Pusic

Pusic loopt leeg over Twente en regionale media: "Schandalige handelingen"

Marino Pusic heeft gisteravond in stevige bewoordingen uitgehaald naar FC Twente en de media. De trainer uit Bosnië liep na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Telstar met stoom uit zijn oren leeg in een interview in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.
Met name de regionale media moesten het ontgelden. "Als je tegen die mensen van de lokale pers had gezegd dat we zo'n voorsprong zouden hebben, vier wedstrijden voor het einde van de competitie, dan hadden ze allemaal allang in de polonaise gezeten. Misschien zijn ze hier gewend om Champions League te spelen, maar ze vergeten wel dat dat verleden tijd is."

"Karaktergezwellen"

"Een tactisch onbenul? Dat slaat helemaal nergens op", vervolgt hij zijn relaas. "Dat zijn gewoon echt schandalige handelingen van de lokale pers. Die mensen spreken zichzelf voortdurend tegen. Ze zijn allang belachelijk en inhoudelijk heel zwak. Ernstige karakterproblematiek. Het is persoonlijk gericht en dat zegt alles over hun incompetentie en karaktergezwellen." 

Problemen club

Op de vraag of de club hem steunt en of technisch directeur Ted van Leeuwen wél achter hem staat, reageert de oefenmeester als volgt: "Dat moet je hem vragen. Intern werken we heel goed samen en daar is niets op aan te merken. Maar het is geen wonder dat deze club jarenlang in de problemen heeft gezeten en nog steeds in de problemen zit. Dat is een feit. Als je dan ziet dat geen enkele trainer zijn contract heeft uitgediend in de afgelopen tien jaar, dan zegt dan meer op de wijze waarop het hier aan toe gaat, dan over die trainers", aldus Pusic.

Ten Voorde

Het is niet geheel duidelijk op wie Pusic zijn pijlen hierbij richt. Tubantia is niet populair bij de trainer, maar ook met RTV Oost is hij niet altijd even blij. Aankomende maandag is Tubantia-journalist Leon ten Voorde te gast in De Oosttribune, om 17.30 uur te zien op TV Oost en om 15.30 uur op Facebook. 

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.