Hoofdklasse: Staphorst profiteert van afstraffing Excelsior'31, zuur verlies SVZW

Zaterdagmiddag stond in hoofdklasse B de streekderby tussen SC Genemuiden en Staphorst op het programma. Op sportpark De Wetering was Staphorst uiteindelijk de sterkste. Het werd 1-3 voor de bezoekers.
Toch was het de ploeg van nieuwe trainer Jan de Jonge die op voorsprong kwam. Al na een minuut zorgde Van der Kolk voor de 1-0. Op slag van rust wist Staphorst het duel te kantelen. Van 't Ende schoot eerst vanaf elf meter de gelijkmaker binnen en een minuut later tikte diezelfde Van 't Ende de 1-2 binnen.
Na een uur zette De Jonge de bezoekers op 1-3 en daarmee was het verzet van Genemuiden vrijwel gebroken. Staphorst kon de wedstrijd in het vervolg definitief in het slot gooien, maar verzuimde om de score verder op te voeren. In de slotminuut kon Van 't Ende aanleggen voor zijn hattrick.

Excelsior'31 verzaakt in topper

Excelsior'31 kreeg in de topper bij Sparta Nijkerk een forse draai om de oren. De Rijssenaren gingen met maar liefst 4-1 onderuit. De ploeg van Peter Wesselink kreeg voetballes in de eerste helft. Makizodila verzorgde de openingstreffer en even later kwam de 2-0 voor Heus. Diezelfde Heus was ook verantwoordelijk voor de 3-0 en Kruisheer maakte het leed voor Excelsior nog erger, 4-0. Ook na rust was Sparta beter, maar Koetsier hield zijn doel in de tweede helft wel schoon. Penterman zorgde, met zijn zevende doelpunt in vijf wedstrijden, nog voor de eretreffer.
Excelsior'31-trainer Peter Wesselink (foto: Orange Pictures)

Zure nederlaag SVZW

SVZW verloor zaterdagmiddag voor de derde keer op rij. Lang leek er in Wierden een punt in te zitten tegen ACV, maar in de slotfase schonk Talens de ploeg uit Assen de 1-2 overwinning. In de eerste helft had Sahbaz SVZW nog op voorsprong gezet. Op slag van rust kwam de gelijkmaker van Mulder. SVZW blijft hekkensluiter in de hoofdklasse.
Zure nederlaag SVZW (foto: Henk Steen)
Bekijk hier de uitslagen en stand in de hoofdklasse B en de statistieken van de Overijsselse ploegen.