Amateurvoetbal

Uitslagen zaterdagvoetbal: Titel PH, DESZ ziet Pelikaan kampioen worden

Uitslagen zaterdagvoetbal
Uitslagen zaterdagvoetbal © RTV Oost
De eerste kampioenen zijn bekend. In de zaterdagklassen die wij volgen is PH de eerste Overijsselse kampioen en DESZ zag Pelikaan S de titel pakken. Hieronder een overzicht van de uitslagen in het zaterdagvoetbal.
Go Ahead Kampen had het nog enigszins spannend kunnen maken in de 1e klasse D door te winnen van koploper Bennekom. Het kwam op voorsprong, maar verloor met 2-1 en daardoor is de titel uit beeld. Bennekom strijdt met NSC Nijkerk om het kampioenschap.
In de 2e klasse H maakte de top drie geen fout en daardoor blijft DOS Kampen de koploper. Sparta Enschede volgt op twee punten. Onderin lijkt het doek binnenkort te gaan vallen voor Oranje Nassau.
DESZ zag Pelikaan S de titel pakken in de 2e klasse J Noord. Pelikaan won met 7-0 van Meppel en DESZ ging zelf onderuit in de topper tegen De Griffoen.
ZAC en Rouveen kwamen tot winst in de 3e klasse C. De Zwolsche ploeg stevent af op de titel. Volgende week kan die gepakt worden in de topper tegen Swift, maar dan moet Rouveen verliezen bij Oene. 
PH werd de eerste Overijsselse kampioen. Het pakte de titel in 3e klasse D door met 6-0 te winnen bij Hellendoorn. Onderin dreigt degradatie voor Blauw Wit'66.
In de 4e klasse D kwam de top drie niet tot winst. Koploper HTC verloor van Bruchterveld, DKB van 's Heerenbroek en Daarlerveen speelde gelijk tegen MVV'69. De meest opvallende uitslag van de dag kwam uit deze klasse. Dieze West won na een 6-0 achterstand met 8-6 van SVV'56.
AJC en PW behielden ook in speelronde 18 de ongeslagen status in de 4e klasse F en gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden. Het verschil is twee punten.
SVBS'77 greep de laatste kans in de strijd om de titel in de 5e klasse A Noord. Het won de topper bij koploper HJSC en bracht het verschil daarmee terug tot zeven punten. 
Bekijk hier alle uitslagen en standen in het amateurvoetbal van vanmiddag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.