Heracles Almelo verliest door late strafschop van tien man Feyenoord

Heracles Almelo heeft het duel in De Kuip bij Feyenoord verloren. Na een saaie eerste helft kwam het duel in de tweede helft tot leven. Het leverde in totaal drie treffers en één rode kaart op. Twee treffers en de rode kaart waren voor Feyenoord en dus ging Heracles puntloos terug naar Almelo.
De eerste goede kans was voor Heracles. Czyborra vond Peterson, die kopte op doel en zag Drost verlengen, maar hij deed dat naast het doel. Tien minuten later bracht Blaswich redding op een schot van Berghuis.

Voorsprong Feyenoord

De doelman bleef daarna de sterkste man bij Heracles, maar na ruim een half uur moest hij vissen. Berghuis zette de thuisploeg op voorsprong. Peterson probeerde het namens Heracles nog, maar schoot van stand naast en even later was het rust.

Snelle gelijkmaker

De tweede helft begon fantastisch voor Heracles, want al na twee minuten was het raak. Drost schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen. Na een fraaie actie was Larsson na ruim een uur dicht bij een nieuwe voorsprong voor Feyenoord, maar opnieuw was Blaswich belangrijk.

Rood Jørgensen

Kort daarna moest de thuisploeg met tien man verder. Jørgensen trapte na bij Breukers en moest na inmenging van de VAR vertrekken. Invaller Dalmau kreeg een goede kans op de 1-2, maar vond Vermeer op zijn pad. Aan de andere kant waren Berghuis en Botteghin dicht bij de voorsprong, maar ook zij scoorden niet.

Strafschop Berghuis

Acht minuten voor het einde mocht Berghuis aanleggen voor zijn tweede. Rossmann maakte een lichte overtreding op Botteghin en Berghuis benutte de gegeven strafschop: 2-1. Aan de andere kant moest Dalmau direct daarna de 2-2 maken, maar hij kreeg de bal van dichtbij verkeerd op het hoofd. Larsson vond in blessuretijd opnieuw Blaswich op zijn pad. Een treffer kwam er niet meer in Rotterdam.

Feyenoord - Heracles Almelo 2-1

1-0 Berghuis (33)
1-1 Drost (47)
2-1 Berghuis (82/strafschop)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Breukers, Dalmau, Malacia
Rood: Jørgensen (65)
Feyenoord: Vermeer; Martina (Nieuwkoop/57), Botteghin, Van Beek, Malacia; Clasie (Van Persie/76), Toornstra, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Larsson.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Konings/90), Van Hintum, Czyborra; Osman, Drost, Merkel; Kuwas (Van der Water/76), Dos Santos, Peterson (Dalmau/58).
Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van Heracles na vanavond.