Muzikant Jeroen Schipper wint Willem Wilminkprijs voor beste kinderlied

Muzikant Jeroen Schipper heeft de Willem Wilminkprijs gewonnen. Het is de prijs voor het beste Nederlandse kinderlied van het jaar. Schipper kreeg de prijs vandaag uitgereikt in de Kleine Willem in Enschede. De muzikant wint vierduizend euro.

Schipper won de prijs voor het nummer 'Kijk eens wat ik kan'. Hij schreef de tekst van het liedje. De jury is lovend: "een goed gedicht wat een hele mooie boodschap heeft. Je hoeft geen acrobaat te zijn om speciaal te zijn. Het gedicht is voor alle leeftijden. Met het liedje erbij is het gedicht nog leuker en wordt het al helemaal swingend".

Tekst gaat verder onder het liedje

Schipper woont in Utrecht en studeerde daar in 1999 af aan de Hogeschool voor de Kunsten als Docent Muziek. Hij geeft muziekles aan verschillende doelgroepen, zoals aan visueel beperkte kleuters en conservatoriumstudenten.

Willem Wilminkprijs
De Willem Wilminkprijs werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Een vak- en kinderjury kozen dit jaar voor Schipper als winnaar.

Naast de vierduizend euro wint Schipper een beeld van de Enschedese beeldend kunstenaar Helga Kock am Brink en hij krijgt een oorkonde. De prijs is een initiatief van het Wilminktheater, Muziekcentrum Enschede en Buma Cultuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: