Breukers baalt van nederlaag tegen tien man: "Uitgelezen kans op goed resultaat"

Tim Breukers verliet De Kuip vanavond met een zuur gevoel. De verdediger verloor met Heracles van tien man van Feyenoord door een dubieuze strafschop. Hij zag ook dat de Almeloƫrs mogelijkheden hadden op meer: "Uitgelezen kans om hier een goed resultaat te halen"

Na een saaie eerste helft, waarin Feyenoord op voorsprong kwam, kwam Heracles goed uit de kleedkamer: "Tweede helft beginnen we goed. We komen al snel op 1-1. Dan volgt een rode kaart en krijg je uiteindelijk nog het deksel op de neus met een penalty, die in mijn ogen onterecht was. Of in ieder geval heel makkelijk gegeven werd."

Niet gevaarlijk

De verdediger vond dat Heracles te weinig gebruik maakte van de man-meer-situatie: "Op zich waren we wel veel aan de bal, maar we werden eigenlijk niet gevaarlijk. Op één kans van Dalmau na. Daar moeten we toch iets beter mee omgaan. Het leek ook alsof we iets minder gingen doen. Feyenoord kwam er ook wat makkelijker uit en dat is heel zonde."

Slimmer worden

De winnende kwam dus vanaf de strafschopstip en dat was alweer de dertiende penalty die Heracles tegen kreeg dit seizoen: "Dat is vrij veel. Niet elke penalty was mijn inziens terecht, dat was vandaag ook weer het geval. Maar uiteindelijk moeten we daar toch slimmer in worden. Want je weet dat die VAR er is en die moet je dan beter bespelen. Dat we er in ieder geval beter op anticiperen. Dat is iets waar we beter in moeten worden. Dat zullen we ook nog wel gaan analyseren, want dertien is vrij veel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Heracles Almelo Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: