Pover PEC Zwolle geeft niet thuis en verliest kansloos bij Willem II

PEC Zwolle heeft de monsterzege op Fortuna Sittard (5-0) geen goed vervolg weten te geven. In Tilburg moest de ploeg van trainer Jaap Stam zijn meerdere erkennen in Willem II: 2-0.

PEC Zwolle kreeg al na een kwartier een forse dreun te verwerken toen smaakmaker Namli lelijk ten val kwam. De Deense smaakmaker probeerde het aanvankelijk nog even, maar moest zich halverwege het eerste bedrijf toch laten wisselen. Het frivool spelende Willem II domineerde en drukte dat vlak voor de rust ook uit in de score. Alexander Isak ontsnapte aan buitenspel en trok de bal vervolgens voor het doel van PEC Zwolle, waarna Mike van Duinen ongelukkig Mickey van der Hart passeerde en dus een eigen doelpunt op zijn naam kreeg: 1-0.

Alexander Isak

Ook op het personele vlak verergerden de problemen voor PEC Zwolle. Nog voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft moest ook Thomas Lam noodgedwongen naar de kant wegens een blessure. Na de theepauze eenzelfde spelbeeld in het Koning Willem II Stadion. PEC Zwolle was niet bij machte de thuisploeg pijn te doen en kon na een uur voetbal andermaal vissen. De in bloedvorm verkerende Alexander Isak deed wat hem in de zevende voorgaande duels ook lukte: scoren. Van feest leek in eerste instantie geen sprake, omdat Vangelis Pavlidis hinderlijk buitenspel zou staan, maar de VAR greep niet in.

Van der Hart stopt penalty

In blessuretijd leek het ook nog 3-0 te worden, toen scheidsrechter Rob Dieperink een strafschop gaf. De inzet van Isak werd echter gekeerd door Van der Hart, waardoor een derde treffer van Willem II uitbleef.

Willem II - PEC Zwolle 2-0

1-0 Dankerlui (38)

2-0 Isak (61)

Arbiter: Dieperink

Geel: Ehizibue, Van der Hart

Bijz: Isak mist pen. (90+3)

Willem II: Wellenreuther; Lewis, Peters, Meißner, Palacios; Tapia (Anita/85), Llonch, Crowley; Vrousai (Dankerlui/30), Isak, Pavlidis (Saddiki/90).

PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Lachman, Lam (Bouy/43), Paal; Ehizibue, Hamer, Namli (Thy/26), Clement (Flemming/84); Van Crooij, Van Duinen.

Bekijk hier alle uitslagen, standen en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van Zwolle na vanmiddag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: