Expeditie Oost

Stralende gezichten vandaag tijdens de 51e editie van de Enschede Marathon

In de ochtend zagen we als Team Expeditie Oost zo her en der nog trillende lipjes van de kou en of zenuwen. Na het eerste startschot veranderde dit al gauw in zwetende koppies maar overall hebben we vandaag in Enschede én Lonneker alleen maar stralende gezichten gezien.
In de ochtend was een ieder nog een beetje zoekende en dwalende, dit omdat de start- en finishlocatie is verhuisd van de Boulevard 1940-1945 naar het Van Heekplein. 
Team Expeditie Oost bij de Enschede Marathon
Team Expeditie Oost bij de Enschede Marathon © Esther Rikken

Alles went

Toch vonden lopers een manier om een warming up te doen. Het publiek zocht een plekje langs de kant, vlakbij de start of iets verderop langs het parcours. Om tien uur klonk het startschot voor de hele en de halve marathon. Een kwartiertje later werden ook de vijf kilometers weggeschoten.
Video: De Warming Up

Veranderingen in het parcours

Dit jaar was het parcours op een aantal plekken aangepast. Zo kwamen de lopers van de twee langste afstanden rond de negen kilometer door de Enschedese wijk Stokhorst.
Video: Doorkomst wedstrijdlopers door wijk Stokhorst

Volgens traditie enorm gezellig

Even later kwamen ze langs de Lonnekermolen en door het centrum van Lonneker. De laatste twee locaties trekken altijd heel veel publiek en is voor de lopers een heerlijkheid om te lopen.
De Lonnekermolen
De Lonnekermolen © Esther Rikken
Video: De Lonnekermolen en Lonneker centrum

Saaie stukken waren er ook

De wijk Roombeek en de Singel konden dit jaar op veel minder publiek rekenen. Wellicht omdat een groot gedeelte van het publiek richting het Van Heekplein trok om daar bijvoorbeeld op de tribune plaats te nemen. 
De helden van de Enschede Marathon
De helden van de Enschede Marathon © René Wolf
Video: De recreant in Roombeek en de Singel

Een gezellig vol plein

De organisatie heeft wat dat betreft haar doel bereikt. Het bleef veel langer gezellig druk rondom de finishlijn. Ook de iets minder snelle lopers konden rekenen op een daverend applaus. 

Mooie verhalen halen

Het Enschedese hardloopevenement werd afgesloten met de tien kilometer en de Kidsrun. Team Expeditie Oost heeft de dag als enerverend mogen ervaren en op hun eigen(zinnige) manier verhalen kunnen halen die voornamelijk in het teken stonden van het randgebeuren.
Gezelligheid in het startvak
Gezelligheid in het startvak © Ronald Voort

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.