Deventer

'Scorende spits' Asscher krijgt GA Eagles-shirt van Deventer Overlevers

Deventer Overlevers geven GAE-shirt aan Asscher
Deventer Overlevers geven GAE-shirt aan Asscher © Carel Roelvink
Een Go Ahead Eagles-shirt met achterop nummer 9, 'omdat hij onze scorende spits is'. Deventenaar Carel Roelvink was gisteravond samen met de andere Deventer Overlevers bij de presentatie van het nieuwe boek van PvdA-voorman Lodewijk Asscher, waar ze hem het shirt aanboden.
Dat de Overlevers uitgerekend daar het shirt van de voetbalclub uit Deventer aanboden, is niet geheel toevallig. "Wij komen aan bod in dat boek", vertelt Roelvink. "Daarom werden we uitgenodigd bij de presentatie."

Overlevers

De mannen noemen zichzelf de Deventer Overlevers, omdat ze met hun gezinnen net boven het minimuminkomen leven. De mannen verdienen te weinig om te leven en te veel om dood te gaan, zoals ze zelf zeggen.
Ze hebben daardoor het gevoel dat ze overal buitenvallen, omdat ze met hun beperkte inkomsten niet in aanmerking komen voor allerlei subsidies en steunmaatregelen.

'Een cadeautje'

Afgelopen januari waren de Overlevers al met Asscher in gesprek in Den Haag. Ze zien hem als de man die voor hen opkomt, vandaar ook dat shirt van Go Ahead Eagles. Dat ze ook nog eens in het boek staan, is volgens Roelvink 'een cadeautje'.
"Dat is echt heel erg bijzonder, dat een politicus je noemt in zijn boek. En dan ook nog eens met de woorden 'gewone arbeidersjongens uit Deventer. Dat is perfect."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.