nieuws

Meester Joost uit Enschede knipt zijn haar af voor het goede doel

Leerkracht Joost Kamp van basisschool Menkotoren in Enschede heeft vanmiddag in het bijzijn van alle leerlingen zijn haar af laten knippen. Dat had hij speciaal lang laten groeien voor Stichting Haarwensen. "Ik ben wel weer toe aan een zomercoupe", zei Kamp vlak voor de schaar erin ging.
Op de school worden gelukslessen gegeven en de laatste les gaat over hoe je geluk kan doorgeven. "Mijn haar was al lang, maar in het kader van de gelukslessen besloot ik het nog langer te laten groeien. Zo kan mijn haar iemand gelukkig maken", legt Kamp uit. 
Vanmiddag was het zover en kwam een kapster naar de basisschool om dertig centimeter van zijn haar te knippen. Deze lengte heeft Stichting Haarwensen minimaal nodig om er pruiken voor kinderen van te kunnen maken die vanwege een ziekte of aandoening hun eigen haar verliezen.
Meester Joost wordt geknipt voor het goede doel

No-Sugar-Challenge

Kamp is leerkracht op een katholieke school. Hij heeft zijn actie daarom ook gekoppeld aan de vastenperiode. In deze periode tussen Carnaval en Pasen heeft hij met de leerlingen afgesproken dat zij veertig dagen lang geen extra suikers eten. Zo moesten de kinderen koekjes, snoepjes, toetjes en ook chips laten staan. Als tegenprestatie liet de leraar zijn haar groeien voor het goede doel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.