Reggestreek

Mogen de paasvuren aankomend weekend wel aangestoken worden? "Het wordt een dingetje"

Zorgen of paasvuur wel aangestoken mag worden door aanhoudende droogte
Zorgen of paasvuur wel aangestoken mag worden door aanhoudende droogte © RTV Oost
Organisaties van paasvuren in Overijssel beginnen zich langzamerhand zorgen te maken. Mogen hun boakes aanstaande zondag en maandag wel aangestoken worden? De aanhoudende droogte kan namelijk roet in het eten gooien.
Het heeft weliswaar de afgelopen tijd zo nu en dan geregend, maar de droogte van vorig jaar trekt nog steeds zijn wissel. Dit, samen met de harde wind en oplopende temperaturen deze week, vergroten de kans dat het te gevaarlijk is om de paasvuren te ontsteken. 

Vertrouwen

Ondanks de weersvoorspellingen blijft Arjan Stevens van het paasvuur in Espelo positief. "We zijn met de gemeente in gesprek over mogelijke maatregelen, maar die spreken we ieder jaar af. We houden bijvoorbeeld zelf daken van huizen in de buurt nat."
Stevens vervolgt: "Ook staat de wind voor ons paasvuur gunstig en er is nog altijd geen code droog. We gaan er gewoon van uit dat we het paasvuur zondag mogen aansteken."

'Dingetje'

Jordi Scheperboer van het paasvuur in Beuseberg vindt het spannender dan Stevens. "Dit wordt nog een dingetje. Er zit zoveel werk en geld in, dus het zou echt zonde zijn als het paasvuur niet mag worden aangestoken. Maar we kunnen er niks aan doen. Als het niet mag, dan mag het niet."
De gemeente beslist uiteindelijk of de paasvuren mogen worden aangestoken. Zij laat zich hierbij adviseren door de brandweer. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.