nieuws

Vak-P zet plan voor 'homeless-party' rond kampioensduel in Amsterdam door

sfeeractie supporters Vak P FC Twente
sfeeractie supporters Vak P FC Twente © RTV Oost
Supportersvereniging Vak-P zet de plannen door voor een 'homeless-party', vrijdag in Amsterdam. Dat meldt Vak-P op Facebook. FC Twente speelt dan tegen Jong Ajax en bij winst is FC Twente kampioen. De wedstrijd wordt gespeeld op trainingscomplex De Toekomst, waar plaats is voor slechts 185 supporters van FC Twente. 'Veel te weinig', vindt Vak-P, dat daarom supporters oproept vrijdag af te reizen naar Amsterdam. 
Wie een beetje kan rekenen, had weken geleden al zien aankomen dat FC Twente in Amsterdam kampioen zou kunnen worden. Maar nederlagen tegen RKC Waalwijk en FC Dordrecht gooiden roet in het eten. Daardoor leek tweede paasdag de dag te worden waarop FC Twente het kampioensduel zou spelen. 
Niets is echter zo onvoorspelbaar als de de eerste divisie. Totaal onverwacht verloor concurrent Sparta Rotterdam gisteren van TOP Oss, waardoor Amsterdam ineens weer de locatie is waar FC Twente kampioen kan worden.

Niet op een amateurcomplex

FC Twente heeft Ajax verzocht het duel te mogen spelen in de Johan Cruijff ArenA, het stadion van de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Dat gebeurde al eens eerder. Toen gingen Ajax en de gemeente Amsterdam niet akkoord. Als er nu wel een akkoord komt, zal FC Twente nog wel een tandje moeten bij schakelen om de organisatie voor een wedstrijd in de ArenA rond te krijgen, erkent een woordvoerder van FC Twente.
"Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen. Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex", aldus Vak-P.

Met de trein

Vak-P roept supporters die mee willen op om vrijdag met de trein naar Amsterdam af te reizen. "Zorg dan dat je vrijdag vanaf 12:00 uur vrij bent. Of ze nou willen of niet, wij zijn er massaal bij vrijdag 19-4." De locatie waar de homeless-party wordt gehouden, wordt pas in de trein bekendgemaakt. Vak-P organiseert vaker homeless-party's, omdat de supportersvereniging geen eigen supportershome meer heeft.
De woordvoerder van FC Twente meldt dat nog niet duidelijk is of Ajax en de gemeente Amsterdam nu wel op het verzoek van de club in gaan. Ook een woordvoerder van Ajax kan niet zeggen of de locatie voor het duel van vrijdag wordt verplaatst. De woordvoerder van de burgemeester van Amsterdam was niet bereikbaar voor een reactie.

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.