nieuws

Meldpunt Onveilig Verkeer: al meer dan 1000 meldingen in Overijssel

Meldpunt Onveilige Situaties
Meldpunt Onveilige Situaties © iStock / Getty Images Plus - DaddyBit
Al meer dan 1000 punten in Overijssel zijn aangewezen als gevaarlijk op ons Meldpunt Onveilig Verkeer dat afgelopen maandag werd gelanceerd. Bijna net zo veel mensen brachten hun stem uit op de gevaarlijke verkeerssituaties die gemeld zijn.
Een van de plekken waarop vaak gestemd is, is de fietsersrotonde in de Wipstrikkerallee in Zwolle. Volgens de melder is de rotonde lastig te herkennen als rotonde en ontstaat er daardoor verwarring: "Fietsers zijn hier op sommige plekken pas laat te zien, maar moeten wel voorgelaten worden. De fietser bevindt zich snel in de dode hoek van de auto's."
Tot en met 22 april kun je onveilige locaties toevoegen aan de kaart en op de andere gevaarlijke situaties stemmen. Begin mei maken we bekend wat volgens jullie het gevaarlijkste verkeerspunt in de regio is. 

Voeg een punt toe!

Op onderstaand kaartje kun je de gevaarlijke situatie melden, klik op 'voeg punt toe' en klik vervolgens op de kaart waar het gevaarlijke punt is. Voeg je een punt toe via de app? Gebruik dan twee vingers om op de kaart te navigeren.
Is jouw gevaarlijke punt al door iemand anders gemeld? Dan kun je ook een stemmen op deze reactie. Klik op het icoontje en klik vervolgens op 'stem op deze reactie'.
Lukt het niet een punt toe te voegen? Klik dan hier.
Let op: om spam te voorkomen kun je niet meer dan één melding per minuut doen. Anders krijg je een foutmelding.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.