Regio Enschede

Praathuis voor anderstaligen in Enschede succesformule

Het eerste Praathuis voor anderstaligen in Enschede is zo'n succes, dat er vandaag een tweede is geopend. "Want jezelf verstaanbaar maken, heb je direct nodig", legt Sanne Klaassen van Stichting Alifa uit.
Op de school van het kind, in de supermarkt of bij de huisarts. Mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen gesprekken tot op zekere hoogte met handen en voeten oplossen of vragen familie om hulp. Maar vaak voelen ze zich vaak ook onbegrepen of tot last. Daarom is de stichting Alifa het Praathuis in Enschede gestart.
De vrijwilligers van de stichting richten zich vooral op het praten en spreken. "Spreekvaardigheid kun je niet alleen leren, je hebt er een gesprekspartner voor nodig. Jezelf verstaanbaar maken is de basis van misschien wel alles, het is belangrijk dat mensen zich gehoord voelen en dat ze meetellen."

Tweede Praathuis

De taallessen in het Praathuis in het centrum liep zo goed, waardoor de eerste vestiging in de binnenstad de vraag naar hulp niet meer aankon. "Van migranten die hier al dertig jaar wonen, maar ook van vluchtelingen die hier net zijn. Daarom zijn we er nu ook één in Zuid gestart."
Het praathuis is elke maandag geopend in de bibliotheek Enschede Zuid van 10.30 uur tot 12.00 uur. Om de opening van het tweede praathuis te vieren, had Alifa een bijpassende traktatie: kletskoppen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.