nieuws

Kampioenswedstrijd FC Twente 'vooralsnog' gewoon op De Toekomst

Sfeeractie van Vak P FC Twente
Sfeeractie van Vak P FC Twente © RTV Oost/Tijmen van Wissing
De wedstrijd tussen FC Twente en Jong Ajax wordt vooralsnog gewoon op De Toekomst gespeeld. Dat meldt een woordvoerder van Ajax. 
FC Twente speelt vrijdag tegen Jong Ajax op sportcomplex De Toekomst. De plek waar Jong Ajax normaal gesproken de wedstrijden in de eerste divisie speelt. Daar is echter maar plek voor 185 supporters van FC Twente. Dat zouden er een stuk meer kunnen zijn als bijvoorbeeld in de ArenA wordt gespeeld. 
Volgens de gemeente Enschede wordt later vandaag of uiterlijk morgen duidelijk hoe het draaiboek voor komende vrijdag eruit gaat zien. Woordvoerder Sebastiaan Meijer van de gemeente Amsterdam laat alleen weten dat er nog geen definitieve uitkomst is over de locatie waar het duel gespeeld zal worden.

Veel vragen bij FC Twente

Een veelvoud van de 185 supporters voor wie plaats is op De Toekomst wil vrijdag naar Amsterdam. Volgens woordvoerder Richard Peters van FC Twente krijgt de club veel vragen van supporters die aangeven naar de wedstrijd te willen. "Wij kunnen nu alleen niks voor hen betekenen", geeft Peters aan. De club wacht de ontwikkelingen af. 
Volgens Richard Peters ligt er een verzoek bij Ajax om het duel in de ArenA te mogen spelen. Dit verzoek werd eerder ook al eens gedaan toen de belangen van het duel met Jong Ajax duidelijk werden. Omdat FC Twente vervolgens twee duels op rij verloor in de competitie verdween Amsterdam als locatie voor de kampioenswedstrijd uit beeld. 

Homeless party

Na het onverwachte verlies van Sparta Rotterdam, gisteren, kan FC Twente plotseling wel weer kampioen worden bij Jong Ajax. Een scenario waar eigenlijk niemand meer rekening mee had gehouden. 
Supportersvereniging Vak-P heeft al aangegeven met zoveel mogelijk mensen af te willen reizen naar Amsterdam om daar een homeless party te organiseren. De locatie van dat feestje wordt pas tijdens de reis naar Amsterdam bekendgemaakt.  

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.