nieuws

Luustern en geniet'n: de complete passie ‘Ecce Homo’

De katholieke Sint Plechelmusbasiliek in Oldenzaal
De katholieke Sint Plechelmusbasiliek in Oldenzaal © RTV Oost / Rogier van den Berg
Op weg naar Pasen is de gloednieuwe passie ‘Ecce Homo’ (Zie, de mens!) nu twee keer vertolkt. In de Sint-Simon en Judaskerk in Ootmarsum en daarvoor in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. En hier kunt u het concert terugluisteren. De laatste dagen in het leven van Jezus worden in modern Duits bezongen.
De passie is geschreven door Gerrit Bleumink en gecomponeerd door Geert Christenhusz. Beiden getogen in Oldenzaal. En beiden met een geschiedenis. Ze zaten op het Twents Carmellyceum. Geert was dirigent van het schoolorkest en Gerrit zat twee klassen lager. Niet meer dan vage bekenden, dus. Decennialang was er geen enkel contact, tot het moment dat Gerrit een passie begint te schrijven. Gewoon, omdat hij wilde ontdekken of hij dat kon.
Tijdens de eerste uitvoering, in de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal, waren we erbij. Luister hier naar de complete passie: met orgelmuziek van Henk Linker en zang van het Twents kamerkoor Mardi le Vingt. Voorafgaand vertellen Gerrit en Geert over hoe twee oude bekenden uiteindelijk samen een eigentijdse passie creëerden.
Passie Ecce Homo, Zie de Mens, in de Plechelmusbasiliek
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.