Bornerbroek

Bornerbroeks cosmeticabedrijf wint prijs voor huidverzorgingsproduct bij kanker

Het Twentse bedrijf won een prijs voor het verzorgingsproduct
Het Twentse bedrijf won een prijs voor het verzorgingsproduct © RTV Oost
Een huidverzorgingsproduct speciaal voor mensen die behandeld worden tegen kanker. Het was er nog niet, maar het cosmeticabedrijf Summery Cosmedical Group uit Bornerbroek ontwikkelde het. En daar won het bedrijf de award Professional Beauty Product of the Year 2019 mee, dé prijs in de professionele branche voor cosmeticamerken.
Het bedrijf won met de Silky Organic Recover Box uit de Medical Collectie, welke speciaal is ontwikkeld voor de behandeling bij chemo, bestraling en intensieve medicatie. In het product zijn bijvoorbeeld bepaalde stoffen niet verwerkt, omdat die de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen. 

Zelf chronisch ziek

Er bestond nog geen product voor mensen die worden behandeld tegen kanker. Aanleiding voor het bedrijf om de productlijn te ontwikkelen, is dat eigenaresse Petra Sanderman een aantal jaar geleden is getroffen door een chronische ziekte.
De Silky Organic Recover Box werd door de vakjury uitgeroepen tot het beste professionele verzorgingsproduct van 2019. "Ontzettend trots zijn we. We zijn dankbaar dat zoveel mensen onze missie steunen, huidzorg bij kanker onder de aandacht te brengen bij zowel de consument als de beauty- en zorgbranche", schrijft het bedrijf op haar website. 

Summery Cosmedical Group

In 2000 richtte Petra Sanderman het bedrijf op. Inmiddels is het uitgegroeid tot drie cosmeticahuizen, een Experience Center waarin onder andere een shop en showroom is ondergebracht, en negen afdelingen. Er werken veertig mensen bij het bedrijf in Bornerbroek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.