nieuws

Nog steeds onduidelijkheid rond kampioenswedstrijd FC Twente

Vak-P heeft aangekondigd vrijdag een homeless party te organiseren
Vak-P heeft aangekondigd vrijdag een homeless party te organiseren © RTV Oost/Tijmen van Wissing
Het overleg tussen de gemeente Enschede, de politie, het Openbaar Ministerie en FC Twente heeft vanmiddag niets opgeleverd. De partijen zaten met elkaar aan tafel om over een scenario te praten als de Enschedese club vrijdag kampioen wordt.
De bedoeling was dat de partijen vanmiddag meer duidelijkheid zouden krijgen over het kampioensdraaiboek, maar die duidelijkheid laat nog even op zich wachten. "We zijn afhankelijk van andere partijen en die zijn nog aan het broeden op hun plannen", legt Ton Kamp uit, woordvoerder van de gemeente Enschede. "Een broedende kip moet je niet storen."

Homeless party

Vrijdag speelt de Enschedese club op sportpark De Toekomst tegen Jong Ajax. FC Twente is kampioen als zelf wint of als de concurrentie puntverlies lijdt.
Maar op De Toekomst is slechts plek voor 185 FC Twente-supporters. Supportersvereniging Vak-P heeft al aangegeven met zoveel mogelijk mensen af te willen reizen naar Amsterdam om daar een homeless party te organiseren. De locatie van dat feestje wordt pas tijdens de reis naar Amsterdam bekendgemaakt.

'Uiterlijk vrijdagavond'

De partijen hopen morgenmiddag iets te kunnen melden over het draaiboek. "Uiterlijk vrijdagavond om 20 uur weten we waar we aan toe zijn", zegt Kamp met een knipoog.

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.