Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft eigen YouTube-show

De Enschedese voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis heeft een eigen YouTube-show. De leidsman bespreekt elke maandag in de video's van 'De Rijdende Scheidsrechter' het voetbalweekend door zijn ogen.

Samen met presentator Eddy van der Ley klimt Nijhuis wekelijks in zijn grote Amerikaanse Dodge om zijn licht over het voetbalweekend te werpen. De KNVB laat in een reactie weten dat Nijhuis toestemming heeft om als privé-persoon een YouTube-show te maken, ook als het over scheidsrechterszaken gaat.

Met 'De Rijdende Scheidsrechter' treedt Nijhuis in de voetsporen van onder meer Andy van der Meijde. De oud-voetballer heeft de show 'Bij Andy in de auto' waarin hij voetballers ontvangt in zijn auto. De naam van de YouTube-show van de scheidsrechter doet denken aan het tv-programma de Rijdende Rechter. 

De populaire leidsman gaat in de eerste aflevering in op zijn rentree op het hoogste niveau tijdens het duel sc Heerenveen - FC Groningen (1-1) en enkele veelbesproken arbitrale beslissingen van het moment.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Bas Nijhuis Scheidsrechter Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: