nieuws

FC Twente speelt vrijdag kampioenswedstrijd definitief op De Toekomst

De wedstrijd zal op Sportpark De Toekomst worden gespeeld
De wedstrijd zal op Sportpark De Toekomst worden gespeeld © ProShots
De kampioenswedstrijd van FC Twente tegen Jong Ajax wordt niet in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. De Amsterdamse club heeft het verzoek van de Enschedeërs wederom naast zich neergelegd. "Dat is geen onwil. De ArenA is niet van ons, die moeten wij huren", zegt een woordvoerder van de Amsterdammers.
"Sportpark De Toekomst is wel van Ajax", vervolgt de zegsman. "Daarom speelt Jong Ajax daar altijd. Het is niet zo dat wij de Johan Cruijff ArenA even vlak voor Pasen kunnen huren. Het is vervelend voor FC Twente en wij willen echt niet vervelend doen."
FC Twente kan vrijdagavond bij Jong Ajax de titel van de eerste divisie veroveren en zich verzekeren van een terugkeer naar het hoogste niveau. De Tukkers legden het verzoek om verplaatsing naar de ArenA enkele weken geleden al neer in Amsterdam, toen ook al zonder resultaat. Gezien het belang van de wedstrijd deed Twente opnieuw een verzoek.

Volgens de regels

Het bezoekersvak van het hoofdveld op De Toekomst biedt plaats aan slechts 185 bezoekers. Jong Ajax voldoet ruimschoots aan de eisen van de KNVB, die voorschrijven dat de bezoekers minimaal 2,5 procent van de beschikbare plaatsen van het gehele stadion moeten krijgen.

Homeless party

Supportersvereniging Vak-P heeft al aangegeven met zoveel mogelijk mensen af te willen reizen naar Amsterdam om daar een homeless party te organiseren. De locatie van dat feestje wordt pas tijdens de reis naar Amsterdam bekendgemaakt.  

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.