John Stegeman

Stegeman schrikt zich kapot: "Als wij het niet samen doen hebben we een groot probleem"

Go Ahead Eagles-trainer John Stegeman had na afloop van de harde nederlaag bij Jong Ajax geen positief woord over voor zijn ploeg: "Ik ben me kapot geschrokken."
Op de vraag wat voor wedstrijd hij had gezien was hij duidelijk: "Een wedstrijd gezien? Ik denk dat wij vanavond zijn overklast door Ajax. Waarbij wij als elf eenlingen op het veld hebben gevoetbald en niet als team. En dan leg je het af tegen een ploeg die gewoon heel veel individuele kwaliteit heeft. Als wij het niet samen doen als elftal hebben wij gewoon een probleem. Dan wordt je vanavond met 5-2 afgeschminkt, punt."

Kapot geschrokken

De Deventer ploeg kan nog als tweede eindigen in de Keuken Kampioen Divisie, maar daar wil Stegeman absoluut niet aan denken: "Ik denk dat ik me zorgen moet maken om plek drie vast te houden. Dat is denk ik veel actueler op dit moment. Ik ben me vanavond kapot geschrokken."

Excuus

Ook van de suggestie dat de spelers conditioneel niet in orde zijn na een lang seizoen wil hij niets weten: "Ik vind dat een excuus en daar houd ik niet van. Wij zijn topsporters, wij moeten er gewoon klaar voor zijn om elke wedstrijd met elkaar te voetballen. En als ik zie dat wij niet de bereidheid hebben om het samen te doen, hebben wij een probleem vind ik. Dat heeft niets met conditie te maken. Dat heeft te maken met dat je grote afstanden komt te lopen omdat je het gewoon niet samen doet. Als je het gewoon compact houdt, je hebt lef of als je wat meer moeite hebt ga je iets verder terug. En hoe wij verdedigen, daar kun je ook niet tegen voetballen. Dat is gewoon slecht." In de video het hele gesprek met Stegeman.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.