'Twentse elite moet haar verantwoordelijkheid nemen'

Mensen die tot de elite behoren moeten hun verantwoordelijkheid nemen, dus gewoon belasting betalen en een voorbeeld zijn voor anderen.  Dat is in het kort de oproep van Diepenheimer Sander Schimmelpenninck in zijn boek 'elite gezocht'.

Schimmelpenninck, hoofdredacteur van zakenblad Quote en zelf van adel, presenteerde het boek gisteravond in het Rijksmuseum Twente in Enschede aan een zaal met Twentse elite, vooral ondernemers.

Met het boek roept hij vooral de 'nieuwe rijken' op verantwoording te nemen. Hij vindt dat er in deze tijd teveel wordt afgegeven op de elite, zelfs door minister-president Rutte die het onlangs had over de 'witte wijn sippende Amsterdamse grachtengordel-elite'. 

'Geen scheldwoord'

De Diepenheimer vindt elite juist geen 'scheldwoord', maar vindt ook dat diegenen die ertoe behoren zich ernaar moeten gedragen. Volgens  hem heeft veel ermee te maken dat mensen tegenwoordig snel rijk worden.

"Vroeger werd het geld langzamerhand, soms zelfs door generaties, verdiend. Tegenwoordig zijn mensen soms miljardair als ze met hun bedrijf naar de beurs gaan", vertelt de hoofdredacteur van Quote. "Niemand weet wie ze zijn, en ze lijken zich soms te schamen voor hun geld". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede sander schimmelpenninck Nieuws
Deel dit artikel: