Celstraf voor Enschedese kopschopper die man bijna blind trapte

Een 20-jarige man uit Enschede is veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De Enschedeƫr trapte in februari zo hard tegen het hoofd van een 21-jarige beroepsmilitair, dat het oog van het slachtoffer letterlijk explodeerde.

Zes andere verdachten kregen straffen van 120 uur taakstraf tot 10 maanden cel. Vier van hen zijn minderjarig.


Ruzie op dansvloer

De beroepsmilitair wilde een vriend ontzetten die plots ruzie kreeg op de dansvloer van het inmiddels gesloten Soestdijk/Crazy Kangeroe aan de Oude Markt in Enschede. Het geweld richtte zich plots tegen hem. Op videobeelden was te zien dat het slachtoffer als een soort van boksbal in een cirkel heen en weer geslagen werd. In amper een minuut wordt het slachtoffer meermaals hard geslagen, getrapt en slaat iemand een glas kapot tegen zijn hoofd.

Als hij groggy van de klappen onderuit zakt, trapt de 20-jarige hem hard tegen het hoofd. De 21-jarige beroepsmilitair voelde op dat moment dat er iets knapte in zijn oog. De man raakte niet alleen blind aan het oog, hij raakte daardoor ook zijn baan kwijt.

De 20-jarige kopschopper moet ruim 37.000 euro schadevergoeding betalen. De 21-jarige man die een glas kapot sloeg op het hoofd van het slachtoffer moet ruim 7000 euro schadevergoeding betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: