Bezorgers onwel na geknapt pakket met giftige stof in Rijssen

Een vestiging van DPD aan de Nijverheidsstraat in Rijssen is ontruimd, omdat er een pakket met chemische stoffen is gevallen. In het pakket zat een jerrycan met het giftige peroxide. Meerdere mensen kregen last van tranende ogen en werden onwel. Drie personen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het pand van de pakketbezorger werd direct door bhv'ers ontruimd, vertelt een medewerker van DPD. "Ik stond er zelf niet dicht bij toen de jerrycan viel, maar ik merkte het meteen in de lucht. Het rook eigenlijk wel lekker, maar ik was waarschijnlijk de enige die dat vond."

Mensen in het pand merkten meteen dat er iets in de lucht hing. "Het sloeg op mijn keel. Gelukkig was dat snel weer over." Het incident zorgde niet voor paniek. "Iedereen bleef gewoon normaal bezig. De deuren gingen open, waardoor we allemaal naar buiten komenden. Maar dat ging allemaal erg rustig."

De oorzaak van het incident wordt door de brandweer verder onderzocht. Volgens de medewerker worden er veel zogenaamde 'ADR-goederen', pakketjes met gevaarlijke stoffen, vervoerd. "Dat is de normaalste zaak van de wereld. Maar het is voor mij de eerste keer dat er wat met zo'n pakket gebeurt en ik werk hier nu een paar jaar."

Veertig mensen werden bij een naastgelegen bedrijfspand opgevangen. Ook werden meerdere personen in ambulances nagekeken. De Nijverheidsstraat is afgezet.

De brandweer ventileert het pand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Reggestreek Rijssen 112 Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: