Rijssen

Rijssens Mannenkoor zingt voor Europees Parlement in Straatsburg

Ze hebben wel vaker bijzondere reisjes gemaakt, maar de trip naar Straatsburg hoort voor het Rijssens Mannenkoor wel bij de meest bijzondere. "We zijn niet vies van een uitje, zijn al in Londen en Parijs geweest. Dit komt er dan heel leuk bij", zegt voorzitter Gertjan Klein Legtenberg. Het koor treedt twee keer op in de Franse stad op uitnodiging van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, beschermvrouwe van het Rijssens Mannenkoor.
Straatsburg is, samen met Brussel, de zetel van het Europees Parlement. Niet de eerste de beste plek om op te treden dus. Vanmiddag om 13.00 uur staat een optreden op het binnenplein van het Europees Parlement op het programma, vanavond treedt het Rijssens Mannenkoor in de kathedraal van de stad op.

Korte nacht

Gistermiddag vertrok de bus richting de Franse stad. "Rond half twaalf waren we in Straatsburg." Een korte nacht volgde, "maar dat zijn we bij het Rijssens Mannenkoor wel gewend", zegt Klein Legtenberg. Na het ontbijt vertrekken de honderd koorleden naar het gebouw van het Europees Parlement.
"We zingen bij het Artium, een mooi rond gebouw. Daar geven we een mini-concert. We verwachten veel publiek, zo kan Annie haar mannenkoor ook tonen." Na een eerder optreden in Brussel, ook op initiatief van Schreijer-Pierik, kon een trip naar Straatsburg niet uitblijven. "Vanavond zingen we in de kathedraal, dat is helemaal mooi." De kathedraal is speciaal voor het koor afgehuurd.

'Nog een keer vliegen'

En na deze reis? "We zijn een koor dat aan de weg timmert. We zijn niet vies van een uitje en willen nog wel een keer vliegen. Nederlanders in Australië en Canada trekken ook al aan ons, al is dat wel prijzig." Een koorreis naar één van die landen zien ze wel zitten, de mannen van het Rijssens Mannenkoor. Maar eerst dus Straatsburg laten horen hoe het koor klinkt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.