nieuws

Gemeente Ouder-Amstel wacht overleg tussen Ajax en FC Twente af

FC Twente en Ajax zijn het nog niet eens met elkaar
FC Twente en Ajax zijn het nog niet eens met elkaar © RTV Oost/Tijmen van Wissing
De gemeente Ouder-Amstel wacht rustig af wat het resultaat wordt van het overleg tussen FC Twente en Ajax over de kampioenswedstrijd van komende vrijdag die gepland staat op sportpark De Toekomst. 
Dat laat een woordvoerder van de gemeente Ouder-Amstel weten. De Toekomst staat op grondgebied van die gemeente. Niet Amsterdam maar de gemeente Ouder-Amstel beslist dus over een eventueel verbod van de wedstrijd. Volgens een woordvoerster is er, als een verbod aan de orde komt, wel nauw overleg met de gemeente Amsterdam.
Woordvoerster Van der Vorm van de gemeente Ouder-Amstel heeft ook gehoord dat er meer animo is voor de wedstrijd dan er plaatsen zijn in het stadion op sportpark De Toekomst. 
"Het ligt bij de clubs en de KNVB", stelt de woordvoerster. "Afhankelijk van wat daar uit komt, moeten wij de juiste beslissing nemen."

Overleg in Enschede

In Enschede wordt op dit moment overlegd tussen de gemeente, politie, Openbaar Ministerie en FC Twente over vrijdag. Er is nog geen duidelijkheid over hoe de supporters van FC Twente de wedstrijd kunnen bekijken. Supportersvereniging De Vriendenkring ziet het liefst een groot scherm in De Grolsch Veste. 
Vak-P verwacht met mogelijk duizenden supporters richting Amsterdam te trekken om daar een homeless party te organiseren. De locatie van dat feestje is nog niet bekend maar de supportersvereniging gaf eerder vandaag aan dat er veel animo is onder supporters om mee te gaan naar Amsterdam. Ook Duitse supporters, FC Twente heeft een innige band met Schalke 04, hebben aangegeven mee te willen. 
De gemeente Amsterdam volgt de ontwikkeling, maar een woordvoerster van de gemeente wil weinig kwijt over de situatie. Zij stelt dat de gemeente Ajax de opdracht heeft gegeven om er met FC Twente uit te komen met betrekking tot de locatie waar het duel gespeeld zal worden.

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.