Jeugd-tbs voor Almelose overvaller van kringloopwinkel

Een 19-jarige Almeloër is veroordeeld tot acht maanden jeugddetentie en jeugd-tbs, omdat hij in maart vorig jaar kringloopwinkel Wawollie in zijn woonplaats beroofde. De overval mislukte deels. De Almeloër wist de inhoud van de kassa mee te nemen, maar werd daarna door een medewerkster uit de winkel gezet. Zo voorkwam ze dat hij er ook met de fooienpot vandoor zou gaan.

De inhoud van de fooienpot werd later gedoneerd aan het dierenasiel. De inhoud was bijna duizend euro. De jongen werd na DNA-onderzoek vorig jaar aangehouden. Politiemensen vonden de jas en het T-shirt met gaten dat hij tijdens de overval droeg en konden het DNA matchen met de databank voor veroordeelde criminelen.

Tip

Tijdens zijn rechtszaak bekende de Almeloër dat hij de overval pleegde na een tip van een neef. De neef zou bij Wawollie gewerkt hebben en het grootste deel van de buit opgestreken hebben.  

Hulpverleners van de jeugdreclassering adviseerden de rechtbank om jeugd-tbs op te leggen. Zij maken zich grote zorgen over de autistische man, die daarnaast nog psychotische en schizofrene stoornissen zou hebben. Ze probeerden hem al lang te helpen, maar dat mislukte steeds. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Almelo Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: