Meerdere gemeenten blazen paasvuren dit weekend af

Meerdere gemeenten hebben besloten om de paasvuren dit weekend niet door te laten gaan. Zo zijn er geen paasvuren in Staphorst en Olst-Wijhe.

De gemeenten hebben dit besloten in verband met de aanhoudende droogte in Overijssel. Door de droogte is de kans groter dat een natuurbrand zich sneller verspreidt.

Door de beslissing van de gemeente gaan veertien vuren in Staphorst niet door. "Het is jammer dat geplande festiviteiten niet door kunnen gaan, maar de aanhoudende droogte brengt teveel risico’s met zich mee", zegt burgemeester Theo Segers van Staphorst. 

Wel gaan beide gemeenten op zoek naar een andere datum om de vuren te kunnen ontsteken.


Steenwijkerland
Vanmorgen werd ook al duidelijk dat er geen paasvuren zullen zijn in de gemeente Steenwijkerland. Dat komt door de verhoging van het risiconiveau door de Veiligheidsregio IJsselland naar Fase 2.

Vijf keer misschien in Raalte
In Raalte heeft de gemeente alle kleine paasvuren verboden. Met de vijf grootste paasvuren in de gemeente (in Heeten, Luttenberg, Mariënheem en twee keer in Heino) gaat de gemeente morgen in overleg over aanvullende veiligheidsmaatregelen. Op basis daarvan wordt per paasvuur besloten of deze aangestoken mag worden en zo ja, onder welke voorwaarden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: