Drie jaar cel voor gijzeling en dreigen met verkrachting van Enschedeër

Een 27-jarige man uit Enschede is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk. De man gijzelde in mei vorig jaar urenlang een plaatsgenoot in een flat in zijn woonplaats. In die tijd mishandelde de Enschedeër het slachtoffer en dreigde hij met verkrachting.

Een 33-jarige Enschedeër is volgens de rechter medeplichtig in de zaak. De man heeft de 27-jarige geholpen en kreeg 240 dagen cel, waarvan 135 dagen voorwaardelijk.

Afspraak na chatgesprek

De man wilde wraak nemen op het slachtoffer, omdat hij al een tijdje aan het chatten was met zijn vriendin. Hij deed alsof hij de vriendin was en maakte een afspraak met het slachtoffer. Op de afgesproken locatie trof het slachtoffer geen chatvriendin, maar een man die hem dwong om mee te gaan naar een flat.

Daar zou hij door beide daders mishandeld zijn en moest hij zich uitkleden. De 27-jarige dreigde hem vervolgens te verkrachten. Zover kwam het niet.

Schadevergoeding

Uiteindelijk werd het slachtoffer uren vastgehouden in de flat. Hij stond doodsangsten uit. Beide daders moeten hem een schadevergoeding betalen, de 27-jarige moet 5.480,30 euro betalen en de 33-jarige ruim 800 euro. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede rechtbank gijzeling Nieuws
Deel dit artikel: