nieuws

Kampioenswedstrijd FC Twente gaat vrijdag niet door

De wedstrijd is verboden
De wedstrijd is verboden © RTV Oost/Tijmen van Wissing
De kampioenswedstrijd van FC Twente tegen Jong Ajax op sportpark De Toekomst gaat vrijdag niet door. De gemeente Ouder-Amstel heeft de wedstrijd verboden in overleg met de gemeente Amsterdam. De wedstrijd wordt die dag ook niet op een andere locatie gespeeld.
De wedstrijd zou vrijdag om 20.00 uur op De Toekomst gespeeld worden, het trainingscomplex van Ajax. Daar is plek voor slechts 185 Twente-supporters, Vak-P kondigde daarop aan in groten getale naar Amsterdam te gaan om een homeless party te houden.
Het sportcomplex staat op grondgebied van Ouder-Amstel. Niet Amsterdam maar de gemeente Ouder-Amstel beslist dus over het verbod. Uiteindelijk zijn beide burgemeesters tot de conclusie gekomen dat het niet door kan gaan.

'Rekening met ernstige wanordelijkheden'

"Er is een reële kans dat duizenden FC Twente-supporters naar Ouder-Amstel en Amsterdam komen. Op basis van politie-informatie houden de burgemeesters Langenacker (Ouder-Amstel) en Halsema (Amsterdam) rekening met ernstige wanordelijkheden en verstoringen van de openbare orde als de wedstrijd doorgaat", melden de gemeenten.

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.