Expeditie Oost

Ssstttt: Rust, mooie natuur en twee bevlogen natuurfotografen in Vogelkijkhut Oelermars

Een zandwinpunt met een fantastische vogelkijkhut, dat is wat Team Expeditie Oost aantrof in het buitengebied van Losser. Op de grens met Duitsland, een plek vol verhalen.
Want in Vogelkijkhut Oelermars treffen we Mariëtte en Leo. Een dame en heer die elkaar tot vanochtend niet kenden maar inmiddels al wel uren samen aan het vogelspotten zijn.
Mariëtte Boerkamp
Mariëtte Boerkamp © Gerard Hellwich

Een hobby die geduld kost

"Ik zit hier al ruim vier uur en heb genoten. Ondanks het feit dat ik de ijsvogel nog niet heb gezien, daar kwam ik eigenlijk voor", aldus Mariëtte Boerkamp uit Hengelo.
Leo Wijering
Leo Wijering © Gerard Hellwich

Één met de natuur

"Als het even kan, zit ik hier drie á vier keer in de week, maar ik woon ook erg dichtbij", aldus Leo Wijering uit Losser. "Dit gebied ken ik op mijn duimpje. Deze plas is ontstaan door zandwinning. Het zand dat gebruikt is voor de aanleg van de vernieuwde N18, komt hier bijvoorbeeld ook vandaan"". 
Vogelkijkhut de Oelemars
Vogelkijkhut de Oelemars © Esther Rikken
"Belangrijker is dat het inmiddels een plek is waar veel bijzondere vogels een thuis hebben gevonden", aldus Wijering terwijl hij alweer de nodige foto's schiet.
Team Expeditie Oost op visite
Team Expeditie Oost op visite © Gerard Hellwich

Gedreven natuurfotografen

"Het is hier heerlijk rustig, een mooie plek om te vertoeven. Ik heb echt genoten hier vanochtend", aldus een enthousiaste Mariëtte. "En nu moet ik wel een keer naar huis want ik heb inmiddels al ruim vijfhonderd foto's geschoten. Ja, ja, deze hobby kost de nodige tijd". 
Team Expeditie Oost op visite
Team Expeditie Oost op visite © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.