nieuws

Faillissement aangevraagd voor Deventer drukkerij Roto Smeets

Voor drukkerij Roto Smeets is faillissement aangevraagd
Voor drukkerij Roto Smeets is faillissement aangevraagd © Google Streetview
Voor drukkerij Roto Smeets in Deventer is vandaag faillissement aangevraagd door moederbedrijf Circle Media Group. De drukkerij heeft ook vestigingen in Weert en Doetinchem.
Een in 2018 aangekondigde reorganisatie blijkt amper een half jaar later al te weinig om het bedrijf nog te redden. "Na een relatief goed 2017 hebben wij in 2018 een dramatische verslechtering van de markt gezien. Papierprijzen stegen met bijna 20 procent, terwijl onze verkoop twee keer harder daalden dan het gemiddelde van de laatste jaren", legt Joost de Haas, directeur van Roto Smeets uit.

Overname in 2017

Bij Roto Smeets in Deventer worden onder meer de Libelle, Margriet, Donald Duck en veel reclamebladen, zoals 'Allerhande', gedrukt. Door de afname van de oplages van dat soort bladen heeft de drukkerij het al jaren moeilijk.
Dat is ook de reden dat de Roto Smeets Group (RSG, 1.000 medewerkers in vier vestigingen) in 2017 werd overgenomen door het grotere CPH, Circle Printers Holding. Dat is een concern dat in heel Europa actief is en toen 1.500 medewerkers had.

'Sunset-industrie'

In 2015 werd de langzame ondergang van de 'drukindustrie' al voorspeld door topman De Haas. Hij noemde zijn bedrijf actief in een 'sunset-industrie', een industrie die langzaam uitdooft omdat er domweg geen alternatieven zijn voor de kapitaalgoederen in het bedrijf. Je kunt immers niets anders met de gigantische drukpersen. Verkoop aan andere landen is geen optie omdat transport te duur is. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.