Supportersvereniging FC Twente baalt van beslissing Amsterdamse autoriteiten

"Het is doodzonde", aldus Lucas Fransen, voorzitter van de Supportersvereniging de Vriendenkring, over de verboden kampioenswedstrijd van FC Twente. "Ik baal er enorm van. Stel dat Sparta het vrijdag laat liggen, dan ben je kampioen zonder zelf te spelen."

Het liefst had Fransen gezien dat de wedstrijd vrijdag gewoon was doorgegaan. En dan niet op sportpark De Toekomst, waar plek is voor slechts 185 supporters van de uitploeg, maar in de Johan Cruijff ArenA.

'Socialer naar elkaar'

"De clubs moeten socialer naar elkaar zijn. Als Ajax een weekend vrij wil vanwege een Champions League-wedstrijd, moet heel Nederland dat maar accepteren. En nu willen ze niet meewerken", zegt hij verontwaardigd. Een verplaatsing naar de ArenA kon Ajax naar eigen zeggen op zo'n korte termijn niet meer voor elkaar krijgen.

Daarop organiseerde Vak-P een homeless party om de wedstrijd alsnog met duizenden supporters in Amsterdam te kunnen kijken. Omdat de plaatselijke autoriteiten dat niet zagen zitten, trokken de burgemeesters van Amsterdam en Ouder-Amstel een streep door de wedstrijd.

'Hoort zo niet'

Door deze beslissing kunnen de Tukkers maandag in eigen huis tegen Jong AZ kampioen worden. "Dat is de andere kant van het verhaal. Maar zo hoort voetbal niet te zijn", zegt Fransen. "Dat moet volgens schema verlopen. Ik baal hiervan."

Daarom hoopt de voorzitter dat de ploeg van Marino Pusic maandag op eigen kracht de titel binnensleept. "En dat voor 30.000 man. Dan zal de ontlading ontzettend groot zijn. Maar vrijdag kampioen zonder te spelen? Nee, gewoon door zelf te spelen."

Wil je meer lezen over het roerige laatste jaar van FC Twente? Klik dan op onderstaande afbeelding.

My Page

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: