Deventer

Geen nieuwe strafzaak over doodgestoken 'zingende barman' Joël Alfarez uit Deventer

Geen nieuw proces rond dood Joël Alfarez uit Deventer
Geen nieuw proces rond dood Joël Alfarez uit Deventer © iStock
Er komt geen nieuwe rechtszaak over de steekpartij in 2015, waarbij de 23-jarige Deventenaar Joël Alfarez om het leven kwam. Dat heeft de Hoge Raad besloten. Die ziet geen aanleiding om het proces over te doen. De man die in hoger beroep tot 12 jaar cel veroordeeld is voor het doodsteken van Alfarez, had om herziening gevraagd.
Alfarez stond in Deventer bekend als de zingende barman bij voetbalclub Helios. Hij werd op oudjaarsdag 2015 neergestoken op een parkeerplaats in Zutphen. Een vage bekende van hem uit Deventer, Abdi, is er in hoger beroep voor veroordeeld. Een tweede verdachte, Jamal, kreeg geen straf opgelegd.

Ruzie

Joël had ruzie met Abdi. Waarover die ging, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Eerder die dag had Abdi met zijn auto Joël achtervolgd. Joël was daar gepikeerd over. De twee hadden afgesproken om het één en ander uit te spreken op een parkeerplaats in Zutphen.
Toen Abdi er arriveerde, met Jamal als bijrijder, stond Joël al te wachten. Als Abdi uitstapt en naar Joël toe loopt, krijgt hij direct een kopstoot van het latere slachtoffer. Er ontstaat een worsteling. Jamal schiet te hulp en haalt de twee uit elkaar. Jamal raakt ook in gevecht met Joël.

Steekwonden

Op camerabeelden is te zien dat Abdi tijdens het gevecht wegloopt, iets van de grond pakt en weer naar het gevecht gaat. Even later ligt Joël op de grond, met drie steekwonden. Volgens de rechters toegebracht door Abdi.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.