paasvuur

Deel hout voor paasvuur Borne door de shredder

Het hout dat bestemd was voor het paasvuur in Borne wordt deels afgevoerd. De Stichting Folkloregroep Borne hoopt dat het paasvuur zondagavond in afgeslankte vorm wel kan doorgaan, zegt voorzitter Rob Munsterhuis van Folkloregroep Borne.
De maatregelen worden genomen vanwege de droogte. Morgen wordt een besluit genomen over het definitief afgelasten van het paasvuur.
Naar verwachting de hele dag zullen vrachtwagens af en aan rijden om het overtollige hout dat is opgestapeld aan de Oonksweg af te voeren. Dat wordt gedaan door een bedrijf uit Goor, waar het hout door de shredder gaat. Onlangs besloot de organisatie van het paasvuur in Borne al dat er geen hout meer mocht worden aangevoerd naar de Oonksweg. 
Rood-witte linten om de houtstapel moesten voorkomen dat extra hout werd aangevoerd. Nu is de situatie dus zo dat hout zelfs weer wordt afgevoerd. "Dat is niet gratis", stelt Munsterhuis, die ervan uitgaat dat de kosten voor rekening van de gemeente Borne komen.
Op het terrein langs de Oonksweg ligt een enorme stapel hout. "Het is inderdaad veel", beaamt Munsterhuis. "Dat komt ook omdat Pasen dit jaar laat valt."
Morgen is er opnieuw overleg. Dan zal een definitief besluit worden genomen over het al dan niet doorgaan van het paasvuur in Borne.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.