Overvallers van pakketbezorger in Enschede belaagden mogelijk al eerder een collega-bezorger

De pakketbezorger die afgelopen weekend in Enschede werd overvallen blijkt niet het enige slachtoffer. Op 4 april is in de wijk Wesselerbrink in Enschede ook al een pakketbezorger overvallen, een directe collega van de man die in de wijk Twekkelerveld het slachtoffer werd. Volgens de politie gaat het mogelijk om dezelfde daders.

Op zaterdag 13 april moet een 42-jarige man een pakketje afleveren aan de Antaresstraat in Enschede, in de wijk Twekkelerveld. De bezorger werkt voor een bedrijf in Den Bosch en rijdt in een witte Volkswagen Caddy. Hij heeft die dag zo’n twintig adressen in Enschede. Om 12.30 uur belt hij aan bij een appartament aan de Antaresstraat. Daar wordt de deur niet open gedaan.

Tekst gaat verder onder de foto

Bij deze flats aan de Antaresstraat werd de pakketbezorger overvallen (Foto: RTV Oost / Onder de Loep)
Bij deze flats aan de Antaresstraat werd de pakketbezorger overvallen (Foto: RTV Oost / Onder de Loep)

Bij deze flats aan de Antaresstraat werd de pakketbezorger overvallen

Vanuit zijn ooghoek ziet de bezorger dat twee mannen zijn kant op komen. Ze roepen: "Autosleutel, nu!" De pakketbezorger bedenkt zich geen moment en slaat een van de overvallers in zijn gezicht. De overvaller valt daardoor naar achteren, wordt omgevangen door zijn compagnon en daarna rennen ze de Deenebstraat in. De pakketbezorger gaat nog achter de mannen aan, maar kan ze tussen de flats niet meer vinden.

Zunabrink

Op donderdag 4 april gebeurt iets soortgelijks aan de Zunabrink in Enschede. Daar is een bezorger van hetzelfde bedrijf uit Den Bosch even na twee uur 's middags in de straat om een pakketje af te leveren. Hij belt aan, een oude vrouw doet open, maar die blijkt niets besteld te hebben. Als de bezorger terug is bij zijn auto rennen drie mannen hard zijn kant op. Hij stapt snel in zijn auto en doet de deuren op slot. De overvallers slaan op zijn ruiten en proberen de deur open te krijgen, maar het lukt de bezorger om snel weg te rijden.

"Het is goed mogelijk dat het dezelfde daders zijn", vertelt woordvoerder Anne Coenen van de politie. "Aan de Zunabrink ging het om drie mannen, aan de Antaresstraat om twee mannen, maar de signalementen komen wel aardig overeen."

Signalement

Bij de overval aan de Antaresstraat ging het om twee mannen van ongeveer 1.80m lang en zo’n 25 jaar oud. Eén van de mannen is licht getint, de ander had een donkere huidskleur. De donkere man droeg een zwart leren jas met witte tekens erop.

"We weten dat er op het moment van de overval een gezin op de parkeerplaats voor de flats stond", vertelt Anne Coenen. "Wij willen heel graag met dat gezin in contact komen, hopelijk kunnen zijn ons meer vertellen over de mannen. Ook stond iemand op het balkon toen het gebeurde, ook met deze persoon willen we graag spreken. We willen deze mannen snel vinden. Hun overvallen zijn nu twee keer mislukt, de kans is aanwezig dat ze dit nog een keer gaan proberen."

Tips? 

Heb je iets gezien aan de Antaresstraat of de Zunabrink? Weet je wie er achter deze overvallen zit? Bel meteen de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer) of stuur de politie Enschede een privébericht op Facebook. Je kunt ook het tipformulier gebruiken, of bel Meld Misdaad Anoniem als je niet wilt dat de politie achter je gegevens komt. Hun nummer is 0800 – 7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: