nieuws

Swollwacht en ChristenUnie bezorgd over cliënten falliet WZCO

Swollwacht en ChristenUnie bezorgd over cliënten falliet WZCO
Swollwacht en ChristenUnie bezorgd over cliënten falliet WZCO © RTV Oost
De partijen Swollwacht en de ChristenUnie in Zwolle zijn bezorgd over het lot van de cliënten van het failliete WoonZorg Combinatie Overijssel (WZCO). De zorginstelling met woonlocaties ging begin maart failliet. De partijen willen weten of de gemeente en zorgverzekeraars genoeg voor de cliënten doen.
"De verhalen van cliënten gaan me aan het hart. Ik weet dat deze schrijnende situatie al aandacht van de gemeente krijgt. Nieuwe aanbieders van begeleid wonen worden gezocht. Dat is hoopgevend, maar is dat genoeg?", dat vraagt ChristenUnie-raadslid Jacob Raap zich af.

Veel vragen

De ChristenUnie zit vol vragen, die gesteld zijn aan het college. "Is er in korte tijd een geschikte woning op de krappe huurmarkt te vinden?", gaat Raap verder. Begin juni moeten cliënten hun woning verlaten hebben, die door WZCO gehuurd werd. "En is er voldoende oog voor het belang van bijvoorbeeld een hulphond? Welke creatieve oplossingen zijn te bedenken? En hoe kan voorkomen worden dat deze situatie weer ontstaat?"

Geen zorgen

"De huidige cliënten hoeven zich echter geen zorgen te maken over de kwaliteit van de zorg en continuïteit hiervan", liet WZCO eerder al weten. "Met het zorgkantoor en gemeenten worden al gesprekken over het voortzetten van de zorg gevoerd. Oplossingen worden in goed overleg met deze partijen gezocht", was te lezen op hun website.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.