PHishing

Man uit IJsselmuiden trapt in phishing-mail, crimineel plundert zijn rekening

Man uit IJsselmuiden slachtoffer oplichting
Man uit IJsselmuiden slachtoffer oplichting © RTV Oost/ Onder de Loep
Bij een geldautomaat in Amsterdam is een man gefilmd die via phishing aan de gegevens van een man uit IJsselmuiden is gekomen. Hij haalt een groot geldbedrag van de rekening van de man.
Het slachtoffer werkt bij een bedrijf in Genemuiden. Daar komt eind januari een mailtje binnen dat lijkt op een bericht van de Rabobank. De mail is gericht aan een werknemer van het bedrijf, die om 'veiligheidsredenen' zijn bankpas moet vernieuwen. Daarvoor hoeft hij alleen maar op een link te klikken, waarna hij op een site terechtkomt die lijkt op de echte website van de bank.
Maar dat blijkt niet zo te zijn. Als hij op die site gegevens invult, gaan criminelen ermee aan de haal. De politie waarschuwt dat een bank nooit zulke mailtjes stuurt. Op politie.nl staan tips om phishing te voorkomen. 

Tips?

Weet je wie de man is die in Amsterdam de rekening van de man uit IJsselmuiden leeg trekt? Bel dan meteen de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer), of gebruik het tipformulier. Je mag de politie ook een pb sturen via Facebook, of reageer bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.