Automobilist die vrouw in Hardenberg beroofde reed in blauwe Ford Fiësta

De automobilist die afgelopen weekend in Hardenberg de tas van de fiets van een vrouw trok reed in een blauwe Ford Fiësta. Volgens de politie heeft de beroofde vrouw geluk gehad dat ze bij de actie van de automobilist niet tegen of onder de auto is gekomen.

De vrouw fietste in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april vanuit het centrum van Hardenberg naar de Gramsbergerweg. De bestuurder van een Ford Fiësta achtervolgt haar dan al een tijdje. Op de kruising van de Stationsstraat en de Nijenstede komt de automobilist naast haar rijden en wordt vanuit de auto de tas van het stuur getrokken. De automobilist rijdt daarna de Gramsbergerweg in met gedoofde lichten.

Tekst gaat verder onder de foto

De kruising in Hardenberg waar de vrouw werd beroofd (Foto: RTV Oost / Onder de Loep)
De kruising in Hardenberg waar de vrouw werd beroofd (Foto: RTV Oost / Onder de Loep)

De kruising in Hardenberg waar de vrouw werd beroofd

'Levensgevaarlijk'

"Deze gevaarlijke actie had heel anders kunnen aflopen", vertelt Anne Coenen van de politie. "Wat de automobilist heeft gedaan, vanuit een rijdende auto de tas van het stuur trekken, is echt gevaarlijk."

Tekst gaat verder onder de video

De vrouw is na de beroving naar de Gramsbergerweg gefietst. "Daar kwam haar een man op een fiets tegemoet", aldus Coenen. "Tegen hem heeft ze gezegd: help, ik ben beroofd. De man is daarna verder gefietst. Wij willen heel graag in contact komen met die man."

De tas van de vrouw is nergens teruggevonden. Het gaat om een tas van het merk Evy. "Mogelijk heeft de automobilist de waardevolle spullen eruit gehaald en de tas daarna weggegooid. Als iemand die tas heeft gevonden, tip ons dan", zegt Coenen.

Tekst gaat verder onder de foto

Deze tas van het merk Evy is gestolen

Tips? 

Heb je die blauwe Ford Fiësta gezien in het centrum van Hardenberg? Ben je getuige geweest van de beroving? Laat het dan weten via de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer), stuur de politie Hardenberg een privébericht op Facebook, of gebruik het tipformulier. Anoniem reageren via Meld Misdaad Anoniem mag natuurlijk ook, bel dan 0800 – 7000.

Update: voor deze zaak is een man van 18 uit Westerhaar en een man van 20 uit Vroomshoop aangehouden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: