Voormalig SGP-wethouder Staphorst wil gedeputeerde worden en stapt over naar FvD

Sytse de Jong wordt gedeputeerde voor Forum voor Democratie, mocht die partij mee gaan regeren in Overijssel. De voormalig wethouder van Staphorst maakt hiervoor de opmerkelijke overstap van de SGP naar FvD.

Over hoe deze contacten zijn gelegd, wil hij niet veel kwijt. De contacten zijn volgens hem nou eenmaal zo gelopen. De partij was op zoek naar iemand met bestuurlijke ervaring. En die vonden ze in hem.

Carrière

Sytse de Jong was twaalf jaar lang wethouder namens de SGP in de gemeente Staphorst. Vorig jaar juli trad hij af. Sinds die tijd was hij zoekende naar een andere baan in de politiek en mogelijk ook naar een andere partij. De Jong was er niet op gericht om in zijn politieke carrière hogerop te komen. Dat hij nu is voorgedragen als gedeputeerde in Overijssel is mooi meegenomen.

Portefeuille

Over welke zaken hij graag in zijn portefeuille zou willen, laat hij niets los. De gesprekken over de nog te vormen coalitie zijn nog in volle gang. Dit proces wil hij, door nu al zijn wensen via de media te uiten, niet beïnvloeden.

Reële kans

De kans dat Forum voor Democratie deel gaat uitmaken van het dagelijks bestuur in Overijssel acht hij vrij groot. Er wordt volgens hem aan twee belangrijke voorwaarden voldaan, vertrouwen en voldoende inhoudelijke aanknopingspunten.

Gemotiveerd

De Jong is in elk geval zeer gemotiveerd om als gedeputeerde in Overijssel aan de slag te gaan. Hij zal doen wat er van hem wordt verwacht. Over de inhoud daarvan laat hij verder niets los.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: