Regio Almelo

Koornmarkt Almelo bloeit op door 10.000 tulpen

De Almelose binnenstad bloeit letterlijk op. Vandaag zijn namelijk 10.000 tulpen in grote bloembakken op de Koornmarkt geplant. Een initiatief van inwoner Gert Pezij die de bollen aan de stad schonk.
"Ik vond Almelo er een beetje saai uitzien", vertelt Pezij. "Het kan wel wat kleur gebruiken en wat is nou een betere bloem dan de tulp om hier dan neer te zetten?"

Knallen

"Daar zij wij heel erg blij mee", laat Matthijs Veldhuis van de gemeente Almelo weten. "Je moet als gemeente ook een keer knallen, zodat de stad er mooi uit komt te zien." 
De gemeente Almelo is druk met de tienduizend tulpen.
De gemeente Almelo is druk met de tienduizend tulpen. © RTV Oost/Fieke van den Esschert
In totaal zijn dertig bloembakken met tulpen gevuld. "Met rode, paarse, gele tulpen. Noem het maar op. Alle kleuren hebben we hier", straalt Pezij. "Ze komen hier in een grote cirkel op de Koornmarkt te staan. Maar we zetten er ook een paar in de Nieuwstraat neer."

Fantastisch

Het planten van de bloemen trekt veel bekijks. De inwoners vinden het een mooi initiatief. "Dit is fantastisch", vindt Martijn Makkinga. "Gert doet dit allemaal belangeloos. De stad wordt er groener van en de inwoners worden er blij van."
In twintig minuten wordt een bak met 350 tulpen gevuld. "Ik ben er trots op", vertelt Pezij. "En ik wil ook nog even zeggen dat ik blij ben met het gemeentebestuur en de ambtenaren die met enthousiasme mijn plan hebben opgepakt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.